torsdag 5 februari 2009

Gnällvänster mot högerpragmatiker? Bloggkrig närmar sig?

Kommer vi att få ett öppet bloggkrig snart?
Kamrat Björn Andersson gick för några timmar sen ut i öppet angrepp mot pragmatiker och högerssosserier! Jonas Morian, Erik Laakso och allas vår Tv-faviss Stig-Björn Ljunggren hängdes ut. Reaktionerna i kommentators fältet trillar in för fullt just nu, men frågan är om de uthängda tar upp den kastade handsken, eller om de väljer att ignorera för att fortsätta att blogga om klassiskt socialdemokratiska ämnen som fågelkvitter, prostitutionens positiva sidor och indiska viner?


Socialdemokraterna, Bloggosfären, Björn Andersson, Jonas Morian, Erik Laakso, Stig-Björn Ljunggren, Ideologi, Pragmatism

6 kommentarer:

Stig-Björn Ljunggren sa...

Är du lite fjantig Nima?

Vi har väl klarat av att skriva kommentarer till såväl det indiska vinet som anklagelserna på bloggarna.

Make a Straw Man - and then Kill Him!

Anonym sa...

Det är det här som är ett av de största problemen inom S, man har inte lyckats intergrera nya frågor i sina kärnfrågor, utan istället får man fler och fler kärnfrågor, och uppfattas som mer och mer flummiga. Kapitalet och marknaden kommer i skymundan. Marknadsproblemen tycks mer nu handla om män kontra kvinnor, istället för det konstanta utnyttjandet som kapitalägarna bedriver. De slipper undan, beroende på att fokus läggs på annat. Men de är säkert tacksamma.

Bo Widegren sa...

Nima, visserligen beter du dig nu som rubriksättare på kvällstidningen och talar om krig när det egentlöigen rör sig om några personer som genom personangrepp vill väcka uppmärksamhet och du gjorde också följdriktigt en länk. Men jag tycker än att denna tendens är värd uppmärksamhet och diskussion bl.a. eftersom s-info genom dessa rubriksättningar kan åstadkomma skada (något om Barbie). Jag har slutat gå in på rubriker som antyder personangrepp och koncentrerar mig på dem som har något att säga i någon fråga som intresserar mig. Sedan är det en helt annan sak att sakdebatten kan bli hård. Men exempelvis så ogillar jag att man betecknar en meningsmotståndare som "fjantig". För en gammal hårdhuding som Stikkan skulle väl det rinna av som .. men det är inte roligt få slängt i ansiktet. Inte heller skapande för debatten.

hetlarsson sa...

70-talets vänster ansåg att det inte räckte med att skapa ett nytt, bättre samhälle. För att det skulle lyckas måste det befolkas av "den nya människan", altruistiska människor som i alla sammanhang satte kollektivet före den egna personliga framgången. Det var naturligtvis en utopi, liksom det lyckliga socialistiska samhället. Det visades inte bara av politbyrån i Kreml, utan kanske i ännu högre grad i bokstavsvänsterns källarlokaler på Södermalm och i Göteborg. Målet var att "omvända massorna" men all tid ägnades åt att intrigera och bekämpa partikamrater som inte hade exakt samma uppfattning som en själv. Nu vittras återigen blod inom vänstern: ”bloggkrig närmar sig!” Som åskådare kan man bara le överseende. Snart väntar väl andra beprövade metoder som ”förökning genom delning”.

Peter Andersson sa...

tänker inte kommentera vare sig denna sida eller en del helt obegripliga sakinlägg..bara noterar presentationen av dig, stefan...

"Jag gillar att diskutera lite udda frågor, som exempelvis har världen någonsin skapats? vad är liv? och mitt favorittema som alla älskar att hata; Förhållandet mellan ingenting och någonting!"

Har svårt att se att fågelsång o indiska viner kan konkurrera med dessa djuplodade ämnen men mångfald ger styrka..även i bloggande :)

Stig-Björn Ljunggren sa...

De skriver lite nedlåtande att sådana som jag inte verkar vilja debattera utan väljer "att ignorera för att fortsätta att blogga om klassiskt socialdemokratiska ämnen som" indiska viner.
Och när jag skriver här, vem ignorerar då mina frågor?