måndag 4 augusti 2008

Islamofobin Växer


Islamofobin har idag vuxit enormt. Människor bär på rädsla, människor bär på ilska, människor bär på hat. Det som sägs om muslimer, den bild människor har om islam och muslimer om att det är en religion som könsdiskriminerar, som förtrycker, som endast för med sig hat, kommer självklart föra med sig islamofobi.
Massmedias framställning i västvärlden av islam och muslimer är en enorm orsak till den växande islamofobin. På grund av att massmedian visar islam som terrorister, som könsdiskriminerare kommer detta för med sig en enorm islamofobi.
Ja! givetvis kommer detta påverka massor av muslimer och det de kommer påverkas av är att de inte har lika lätt att komma in arbetsmarkanden, de har väldigt svårt att accepteras i samhället för massor med människor har sätt det vissa muslimer gör och har helt enkelt svårt att acceptera de.
Tydligen är beskrivningen av en terrorist en person med långt grovt svart skägg, bruna ögon, svart hår. Ser man ut på detta sätt stämplas man omedelbart som en terrorist eller fundamentalist. Detta gör man på grund av att det är sådana människor som man idag ser som terrorister, det är dessa människor som man ser som det onda, människor som man ser är bakom dessa konflikter och problematik som råder i vår värld. Men då undrar jag men vad är idéen bakom det långa skägget? Inom Koranen står det att det långa grova skägget är en symbol för människan som inte bryr sig om livet, det är ingen människor som är utseendefixerade, utan det är människor som lever enkelt, som är väldigt troende, som lever för guds ord vilket innebär att de är äkta muslimer, muslimer som endast lever för islam. Jag blir väldigt chockad när jag läser och hör detta för anser man inte en person som bryr sig om sitt utseende, som bryr sig om sitt liv, som bryr sig om sin framtid till en troende människa och då undrar jag varför? En troende person får väl se ut precis som den vill utan att någon skall kommentera detta. Vad har det för betydelse hur en person ser ut det kommer ändå inte förändra personens tro.
Idag är det många muslimer i västvärlden som känner sig trakasserade på grund av att massor med människor kollar snett på de på grund av att de bär slöja eller att de inte kan få jobb på grund av religionens bakgrund. Då inser jag att det verkligen råder en tydlig
islamofobi. Jag kan också förstå deras rädsla, om jag nu inte var muslim och hade hört om islam hur massor med terrorister som dödar oskyldiga människor, så hade jag nog också burit på en rädsla. Det är precis som det gamla goda uttrycket som man dagligen fick höra av sina föräldrar ”prata inte med främlingar” .Detta är precis så det är för människor idag för dem är islam främlingen. Därför menar många muslimer att det förs en propaganda emot muslimer och människor som representerar islam. Jag anser att det
här är väldigt farligt för på grund av detta kommer hat bland massor av muslimer att spridas. När detta sker är det klart att fundamentalisterna stärks för att om västvärlden hatar muslimer så kan fundamentalisterna ha det som deras argument till varför muslimer bör skydda sig och varför dem bör kriga emot västvälden.
Det som hände år 2005 när den danska dagstidningen Jyllandsposten publicerade den muslimiska profeten Mohammed och när vissa av dessa bilder antydde samband mellan islam, terrorism och kvinnoförtryck så väckte det till häftiga protester från muslimiska grupper och länder som hävdade att dessa bilder var kränkande, rasistiska och ett uttryck för islamofobi.
Då frågar jag mig själv varför gjorde de det här? Enligt tidningen var syftet att väcka debatt kring yttrandefrihet. Men då undrar jag om det verkligen var bra att göra det? Tack vare dessa bilder har fundamentalisterna vuxit mer än nånsin på grund av att mer muslimer började stödja de för att för många kom beviset att västvärlden verkligen hatar muslimer att det inte var en lögn och på så sätt gynnade man fundamentalisterna istället för att kämpa emot de så hjälpte man de. Jag kan verkligen konstatera att det de gjorde var helt fel. Det bakomliggande skället var det verkligen att väcka debatt kring yttrandefrihet för det såg man att det ändå inte gick och med tanke på hur oroligt det var just då i vissa muslimiska länder så som Irak med mera så borde de absolut inte ha publicerat bilden. Jag tror man publicerade bilden för viss del på grund av yttrandefriheten men också på grund av att man ville skapa hat, skapa ett islamofobi, skapa ilska, skapa konflikter. De som gjorde detta vet att det är ytterst förbjudet att vissa bilder på Mohammed så visst var det lite på grund av att reta upp muslimer också.
Självfallet stärks rasismen när man ser det som händer i andra länder, ser hur man förtrycker kvinnor, hur man terroriserar massor med länder, hur man måste gå klädd med mera. Vissa
människor som då bor i till exempel Sverige kommer tycka att denna invandrar grupp borde inte få komma hit till Sverige för vem vet va de kommer göra här, förtrycka våra kvinnor, förtycka vårt samhälle eller kanske terrorisera vårt land. Massor med människor kommer helt enkelt bli oroliga vilket är en självklarhet med tanke på vad de har hört om denna religion och om vissa inom denna religion som tar till sig våld så är det en självklarhet att de blir oroliga.
Då kommer många människor att få en lite rasistisk bakgrund på grund av den oro de bär på, rädslan som sveper över de. Vissa av de kanske går så långt att de till och med går med i rasistiska organisationer och de kommer då att kämpa emot invandrare. Den
ökningen vi ser idag av rasister är på grund av dessa saker vi ser idag som mycket har med religion att göra. För mig att Sverigedemokraterna idag växer har mycket med den rädsla människor bär på idag, rädslan som man bär på grund av religion, på grund av det som händer idag i vår värld. Allt detta anser jag är bidragande till det ökade rasistiska samhället vi ser idag. Sverigedemokraterna som bara växer och växer och som till och med kanske kommer in i riksdagen valet år 2010 som många fruktar idag. För kommer de in i riksdagen kan man konstatera att samhället kommer förändras väldigt mycket. Det kommer bli oroligt över hela Sverige, människor kommer börja dela upp sig, landet kommer delas svenskar för sig och invandrare för sig. Inträffar detta kan vi förvänta oss det värsta.
Därför måste regeringen ta ett mycket större ansvar än vad de gör idag. Regeringen måste satsa på att ge en mycket bredare kunskap om islam och denna kunskap för man genom skolor runt om i Sverige både grundskolor och vuxenskolor. Kunskapen om religionen skall framföras på ett sannenligt sätt. För skall vi verkligen kämpa emot Sverigedemokraterna (Sd) så måste stora åtgärder ske idag och dessa är några av dem. Vill verkligen regeringen göra något åt detta så skall de börja ta sitt ansvar på allvar innan det är alltför sent.
För jag vill inte se Sverige som ett rasistiskt land, utan jag vill se Sverige som det land som delar på kultur, religion och jämställdhet.
Låt oss tillsammans kämpa för detta.


Tamim Alamneddine

4 kommentarer:

Sd-väljare sa...

Är du psykiater eller något? Det var väldigt många "fobier" du såg. Sverigedemokraterna är inget "rasistiskt" parti utan kulturnationalistiskt. I Danmark finns det till och med europeiska och assimilerade/kraftigt integrerade muslimer som röstar på sd:s systerparti Dansk Folkeparti (DF). Islamkritik och antiislamism kan inte avfärdas som en psykisk sjukdom. Att många muslimer i Europa arbetar för att ta över alltmer politisk makt och förändra länder och städer till muslimska samhällen kan inte förnekas. Islam är inte som andra religioner utan i allra högsta grad en politisk kraft som måste motarbetas. Ett tecken på att islam är politisk är just detta blogginlägg som kräver inskränkningar av demokratin och yttrandefriheten samt ett skönmålande av en mycket våldsam och farlig religion för att tillfredställa islam.

Tamim Alameddine sa...

Hej!
För det första är jag ingen psykiater, utan jag är en ung ssu:are som kämpar emot er och eran rasistiska politik.
Det du säger att i Danmark finns det muslimer som röstar på dansk folkparti kan till viss del vara sann. Men frågan är varför de röstar på detta parti?
Det är på grund av att ni lurar de till att göra detta, för vilka är det ni vänder er till? Jo självklart till de nya invandrarna för de kommer till ett land där de inte har en blekaste aning om vad olika partier representerar och då tar ni eran chans och får de att rösta på er på grund av erat skitsnak. Detta har jag fått höra från ett antal nya invandrare. Det du säger att Sverigedemokraterna inte är ett "rasistiskt parti" tycker jag att du skall skämmas över. Ta och läs igenom era politiska idelogier, för det tror jag du har glömt att göra.

theMan sa...

Kulturnationalistiskt...hahaha ni SD:are är roliga figurer. "Ett uttalat mål att skapa ett pluralistiskt samhälle har medfört ett allvarligt hot mot den svenska nationen och dess homogena sammansättning" (Källa: SD:s partiprogram).

Något svar på varför den omfattande invandringen är ett problem får vi inte, men ok vidare säger SD att det finns någon som avsiktligen har som uttalat mål att skapa ett pluralistiskt samhälle, vilka är dessa diaboliska personer som SD har identifierat:
• EU?
• Multinationella företag?
• Bilaterala avtal (t ex FN konventionen)?
• Regeringen?
• Det framgår inte…
Men i nästa sats får vi veta att dessa okända diaboliska människor vill genom sin pluralistiska konspiration allvarligt hota den svenska nationen och dess homogena sammansättning. SD har i sin analys konstaterat att det inte är ett vanligt hot utan ett allvarligt hot. Var är bevisen för detta allvarliga hot i vår vardag:
• Är McDonalds ett hot mot svensk nationen?
• Är jeans ett hot mot den svenska nationen?
• Är Volvo (tillhör GM numera) ett hot mot den svenska nationen?
Slutligen får vi lära oss att Sverige är homogent. Jag visset inte att norrlänningar, stockholmare, skåningar endast var en illusion:
• Självklart pratas det bara en dialekt svenska i Sverige.
• Självklart äts det bara en typ av maträtt i Sverige
• Självklart finns det bara en religiös inriktning (vi har inte Jehovas vittnen, livets ord) i Sverige.

Nej SD är inte kulturnationalistiskt det är:
• Populistiskt: spela på rädslan om främlingen i samhället och en uppfattning om att deras budskap är förträngt av etablissemanget oftast under parollen ”PK”.
• Verklighetsfrämmande: Dess väljare är mestadels medelåldersmän som längtar tillbaka till det Sverige de växte upp i, ett utopiskt folkhem som aldrig har funnits, och är rädda för globaliseringseffekterna som sker i världen.
• Enfrågeparti: kopplar desperat med hjälp av allenahanda statistiska sifferkonstruktioner hela sitt partiprogram till invandring som problemet utan att leverera några politiska lösningar som inte innefattar invandring.

/Immigrationssamtal

Affe sa...

Jag blir lika förundrad över varför ni inom vänstern inte ser till varför "svensson" inte gillar all kulturberikning, de flesta som tycker att det är jobbigt med invandrare och muslimer bor i de områden där dessa har kommit i majoritet.

Alla som ifrågasätter Islam är inte Islamofober, Islam är en totalitär religion som inte direkt är anpassningsbar till vårt samhälle,varför tror du/ni att många muslimer vill ha shariadomstolar i Sverige??? det beror på i mina ögon att våra lagar är könsneutrala, kvinnor har rättigheter såsom att rösta, skilja sig, vi har en lag mot månggifte mm
När till och med SVT:s nye programledare i " Halal TV" Cherin Awad yttrar sig om att stening av kvinnor som varit otrogna är ok då undrar man vad de som inte är utbildade jurister tänker...

Affe